Hem | Studio | Tidigare evenemang | Kontakt | Hitta hit  
 

Från Bach till Bergman - en musikalisk resa i film

14/6, klockan 19:00

”Från Bach till Bergman - en musikalisk resa i filmens värld och mycket mer!”

Pianisten och kompositören Stefan Nilsson som bland annat är känd för att ha komponerat musiken till några av våra mest älskade svenska filmer och TV-serier. Jerusalem, Skärgårdsdoktorn, Den goda viljan, Van Veeteren, Liv & Ingemar, En sång för Martin och Så som i himmelen är bara några i raden. Under kvällen får vi lyssna till Stefans kompositioner och också höra honom berätta om sitt samarbete med filmmakarna. Vi bjuds också på nykomponerat material.

Charlotte Hasselquist är musikdirektör och konsertpianist, och spelar även många andra instrument. Hon har jobbat som kapellmästare på bl.a. Dramaten och Stadsteatern, ackompanjerat körer, sångare, spelat improvisationsmusik, kammarmusik, jobbat med opera och balett och mycket annat. Lotta har också skrivit en hel del körmusik.

Biljetter finns att köpa på plats och betalas kontant eller med Swish.

Biljettpris 150:-

Klicka för större bild
Lotta & Stefan


JAKOB NORGREN JAZZ ORCHESTRA (Öppen Inspelning)

13/5, klockan 19:00

JAKOB NORGREN JAZZ ORCHESTRA

JNJO kommer till Åsby för att påbörja inspelningen av orkesterns sjätte album. Sista timmen öppnar vi dörrarna för en konsert, som även innebär skivinspelning inför publik. (Räkna inte med traditionell konsertuppställning av bandet.) Vi hoppas att ni i publiken bidrar med nerv till en sista tagning av de låtar vi jobbat med under dagen!

Gnarls Barkley, Hall & Oates och George Michael tolkas i nya fräscha arrangemang signerade kapellmästaren. Dessutom några nya originalkompositioner, samt låtar från albumet Pathfinding som släpptes 2015.

Träblås: Johan Alenius, Lina Lövstrand, Kai Sundquist, Christian Herluf Pedersen, Jakob Norgren • Trumpet: Fredrik Oscarsson, Jonne Bentlöv, David Ljunggren, Oscar Lindblom • Trombon: Arvid Ingberg, Michael Rörby, Johan Åström, Klas Eriksson • Komp: Mathias Lundquist, Lars Ekman, Isak Andersson

www.jakobnorgren.se
www.jakobnorgren.se

**** “Simply put, Norgren’s music as played by the band is flat out exciting, continually surprising while maintaining that one-foot-in-the-tradition which makes it easy for anyone to appreciate and groove on.” Budd Kopman, AllAboutJazz (USA)
”Sveriges hetaste storband!”
Lennart Götesson, Dala-Demokraten

**** “Superb, sophisticated ensemble music that leave the old traditions behind and charts a new path for big band jazz.” Edward Blanco, AllAboutJazz (USA)
”An outstanding CD, with top-notch modern big band writing from leader and baritone saxophonist Jakob Norgren and superior performances from his Jazz Orchestra.”
Don Lerman, Cadence Magazine (USA)

Biljettpris 120:- Begränsat antal platser kommer finnas.

Biljett finns endast att köpa på plats, kontant betalning eller Swish.

Klicka för större bild
Foto: Patrik Gebhardt


RIGMOR & CHRISTINA GUSTAFSSON

28/7, klockan 19:30

Allt började för 20 år sedan med konsert hemma i värmländska Värmskog. En konsert som blivit en tradition i midsommartid. Utöver konserten i Värmskog, medverkan i ”Allsång på Skansen” och ”Så ska det låta” har systrarna varit sparsmakade med gemensamma framträdande. Fram till för sex år sedan, då det var premiär för den första gemensamma turnén. En unik turné
som startade i liten skala och sedan har växt med åren.

Rigmor Gustafsson är en av Skandinaviens ledande jazzsångerskor. Rigmor har släppt tio album, tilldelats en Grammis för bästa jazzalbum 2007 och hennes album har sålt guld. Christina Gustafsson gav hösten 2012 ut sitt tredje album ”The Law of the Lady”. Christina är etablerad på den svenska jazzscenen, hon har fått stor uppmärksamhet som låtskrivare och fick SKAP stipendium 2007.

Tillsammans tilldelades systrarna 2012 års Anita O’Day pris med motiveringen: ”Rigmor och Christina Gustafsson tillhör eliten av Europas jazzsångerskor…”

Inför sommaren 2016 spelade Rigmor & Christina in ett gemensamt album tillsammans med Mathias Algotsson och Svante Söderqvist, även det ett unikt album som bara säljs i samband med konserter.

LINE-UP
Rigmor Gustafsson - sång
Christina Gustafsson - sång
Mathias Algotsson - piano
Svante Söderqvist - bas

Mathias Algotsson studerade vid Musikhögskolan i Stockholm mellan åren 1992 - 1996. Sedan dess har har han spelat runt om i världen med välkända namn som Barbara Hendricks, Georg Riedel, Magnus Lindgren m.fl. Mathias har en förmåga att förflytta sig mellan olika genrer och
stilar och är också en uppskattad kompositör. Han har skrivit musik bland annat till Gustaf Sjökvists
Kammarkör och S:t Görans Kammarkör. Mathias har gjort fyra album i eget namn och har tilldelats ”Dompans Guldsax”. Den ende icke saxofonist som fått Arne Domnerus jazzpris. Mathias Algotsson är verksam som pianist, kompositör och arrangör.

Svante Söderqvist började sin professionella karriär med en fyraårig musikeranställning på Estrad Norr i Östersund. Sedan 2006 bor Svante i Stockholm och spelar frekvent med välkända artister såsom Rigmor & Christina Gustafsson, Stockholm Voices, Mathias Algotsson, Klas Lindquist, Claes Janson, Martin Stenmarck, Åsa Jinder med flera. Dessutom har Svante medverkat som kontrabasist och cellist i föreställningarna Paraplyerna i Cherbourg på Stockholms Stadsteater 2011 och Cabaret på
Uppsala Stadsteater 2014. Svante Söderqvist är verksam som kontrabasist, cellist och elbasist och har en stor genrebredd som spänner från jazz till klassisk musik, folkmusik och pop/rock.

Längd: 75 min - ej paus.


Biljetter kan endast bokas och köpas genom Ticnet KÖP BILJETTER HÄR!

Biljettepris 300:- (inkl.serviceavgift)
Student, Barn & Ungdom 7-16 år 145:- (inkl.serviceavgift)
Barn 0-6 år Gratis!

Klicka för större bild
Fotograf: Frida Sjögren


Magnus Lindgren möter Nelson Faria

12/4, klockan 19:30

Magnus Lindgren är en av våra mest framstående musiker som har gjort allt från symfoniorkester till karneval till att specialskriva musik för Nobelfesten och har en förmåga att uttrycka sig på såväl tenorsaxofon som klarinett och flöjt.

Nelson Faria är en av Brasiliens största musiker. Han har medverkat på över 150 album, både med brasilianska och utländska stjärnor. Han har även spelat med storstjärnor såsom Cassia Eller, Paulo Moura, Wagner Tiso. Nelson Faria är dessutom professor vid Örebro Universitet sedan 2010 där han arbetar med kurser inom brasilianska populärmusiken.


Magnus Lindgren - saxofon, klarinett, flöjt
Nelson Faria - gitarr


Biljettepris Ordinarie 275:- (inkl.serviceavgift)
Biljettepris Student 145:- (inkl.serviceavgift)

Biljetter kan endast bokas och köpas genom Ticnet KÖP BILJETTER HÄR!Läs recension i NWT från turnépremiären i Karlskoga HÄR!
Titta på detta youtubeklipp om du vill få ett smakprov på vilken musik Nelson & Magnus gör tillsammans.

Klicka för större bild
Magnus Lindgren & Nelson Faria


RIGMOR & CHRISTINA GUSTAFSSON

11/7, klockan 15:00,19:30

Rigmor & Christina Gustafsson på sommarturné tillsammans för femte året!

Allt började för drygt 15 år sedan med konsert hemma i värmländska Värmskog. En konsert som blivit en tradition i midsommartid. Utöver konserten i Värmskog, medverkan i ”Allsång på Skansen” och ”Så ska det låta” har systrarna varit sparsmakade med gemensamma framträdande. Fram till för fem år sedan, då det var premiär för den första gemensamma turnén. En unik turné som startade i liten skala och sedan har växt med åren.

Rigmor Gustafsson är en av Skandinaviens ledande jazzsångerskor. Rigmor har släppt tio album, tilldelats en Grammis för bästa jazzalbum 2007 och hennes album har sålt guld. Christina Gustafsson gav hösten 2012 ut sitt tredje album ”The Law of the Lady”. Christina är etablerad på den svenska jazzscenen, hon har fått stor uppmärksamhet som låtskrivare och fick SKAP stipendium 2007.

Tillsammans tilldelades systrarna 2012 års Anita O’Day pris med motiveringen: ”Rigmor och Christina Gustafsson tillhör eliten av Europas jazzsångerskor...”


LINE-UP
Rigmor Gustafsson - sång
Christina Gustafsson - sång
Mathias Algotsson - piano
Svante Söderqvist - bas


Mathias Algotsson studerade vid Musikhögskolan i Stockholm mellan åren 1992 - 1996. Sedan dess har har han spelat runt om i världen med välkända namn som Barbara Hendricks, Georg Riedel, Magnus Lindgren m.fl. Mathias har en förmåga att förflytta sig mellan olika genrer och stilar och är också en uppskattad kompositör. Han har skrivit musik bland annat till Gustaf Sjökvists Kammarkör och S:t Görans Kammarkör. Mathias har gjort fyra album i eget namn och har tilldelats ”Dompans Guldsax”. Den ende icke saxofonist som fått Arne Domnerus jazzpris. Mathias Algotsson är verksam som pianist, kompositör och arrangör.

Svante Söderqvist började sin professionella karriär med en fyraårig musikeranställning på Estrad Norr i Östersund. Sedan 2006 bor Svante i Stockholm och spelar frekvent med välkända artister såsom Rigmor & Christina Gustafsson, Stockholm Voices, Mathias Algotsson, Klas Lindquist, Claes Janson, Martin Stenmarck, Åsa Jinder med flera. Dessutom har Svante medverkat som kontrabasist och cellist i föreställningarna Paraplyerna i Cherbourg på Stockholms Stadsteater 2011 och Cabaret på Uppsala Stadsteater 2014. Svante Söderqvist är verksam som kontrabasist, cellist och elbasist och har en stor genrebredd som spänner från jazz till klassisk musik, folkmusik och pop/ rock.


Biljetter kan endast bokas och köpas genom Ticnet KÖP BILJETTER HÄR!

Biljettepris 275:- (inkl.serviceavgift)
Barn & Ungdom 7-16 år 120:- (inkl.serviceavgift)
Barn 0-6 år Gratis!


Två konserter ges under dagen 15.00 och 19.30


Klicka för större bild
Fotograf: Frida Sjögren


Rigmor & Christina Gustafsson kvartett

7/7, klockan 15.00,19.00

För tredje sommarn i rad turnerar Rigmor & Christina Gustafsson kvartett.
Egna kompositioner och standardlåtar, visor, jazz o psalmer i skön blandning.


Varmt välkomna!

Rigmor Gustafsson, sång
Christina Gustafsson, sång
Mathias Algotsson, piano
Svante Söderqvist, bas

Biljetter kan endast bokas och köpas genom Ticnet KÖP BILJETTER HÄR!

Biljettepris 250:- + serviceavgift
Barn & Ungdom 7-16 år 100:- + serviceavgift
Barn 0-6 år Gratis!


Två konserter ges under dagen 15.00 och 19.00

Klicka för större bild
Fotograf: Frida Sjögren


Tom Lindblom Toner

14/11, klockan 19.00

Tom Lindblom - Toner -

Har musiken en själ?

Tillfälle ges att sitta framför brasan.

100:-


Nora Nostra orchestra, INSTÄLLT!

25/8, klockan 19:00

OBS! konserten INSTÄLLD!

Septetten Nora Nostra Orchestra med sångerskan Kersti Essewall-Smårs har sina musikaliska rötter i jazzens mainstream-swing och bebop.
Samtliga musiker har gedigen bakgrund och har spelat med storheter i svensk jazz, som Bernt Rosengren,Arne Domnerus,Rolf Eriksson etc. Hornisten har turnerat världen över med James Lasts band. Trumpetaren har ett mångårigt förflutet i Kungliga Filharmoniska Orkestern

Välkomna till en skön kväll med mycket gung och hiusväng!!

Kersti Esselwall-Smårs, sång
Håkan Nykvist, valthorn
Claes Strömblad, trumpet
Björn Eriksson, altsax
Bosse Hammarlund, barytonsax o flöjt
Mikael Dahlqvist, piano
Sandy Wallgren, kontrabas
Kristoffer Bohlin, trummor

Biljetter hos Ticnet.se eller Örebrokompaniet - Hjalmar Bergman Teatern

Klicka för större bild
Nora Nostra Orchestra


Adolphson & Falk

1/8, klockan 19:30

Gruppen som på 80-talet kallades Sveriges första Synth-band.
Tillsammans med synth-gurun Greg Fitz Patrick och ljudtekniker Dagge Lundquist skapades historia!
Nu har Adolphson & Falk arrangerat sångerna rent akustiskt.
I den akustiska miljön framträder texterna av Andres Falk tydligt och sångerna får en djupare mening.
80-talets soundtrack i sommarlätt kostym!
Blinkar blå! Stockholmsserenad! Ljuset på min väg!
Alla hits i ett enda långt pärlband!


Tomas Adolphson - sång och gitarr
Anders Falk - sång och gitarr
Hans Loelv – piano, dragspel och kör
Magnus Marcks - kontrabas och kör

Biljettpris 275:- (inkl. bokningsavgift) köps och bokas genom Ticnet

Klicka för större bild
Adolphson & Falk


Karlin , Steinsvik, Nakamura Trio

6/7, klockan 19:00

Eirik Steinsvik gästade oss i höstas med Swing Sling Brass, blåsaroktett.
Nu ett nytt trioprojekt med arrangemang speciellt för ensemblen.

En resa genom trumpetens, trombonens och pianots skattkammare!

På programmet finns ett varierat och melodiöst urval från trumpet,
trombon och piano solo litteratur, samt folktoner och pärlor från opera
litteraturen arrangerat för gruppen.

Lars Karlin, trombon
Eirik Steinsvik, trumpet
Asuka Nakamura, piano

Asuka Nakamura kan höras från en konsert på Musikmuseet i Stockholm
http://www.youtube.com/watch?v=-XDzwNCJw2s

Biljettpris 200:-

Biljetter bokas på telefon 070-687 56 89 eller köpes vid entrén.
Klicka för större bild
Karlin , Steinsvik, Nakamura Trio


Rigmor o Christina Gustafsson kvartett

26/6, klockan 19:00

Melodisk högsommarjazz med Rigmor o Christina Gustafssons kvartett.
Repertoaren är blandad med allt från svenska visor, jazzlåtar, psalmer till egna kompositioner.

Mathias Algotsson, piano
Fredrik Johnsson, bas

Biljettepris 275:- (inkl. bokningsavgift)
Barn & Ungdom 170:-(inkl. bokningsavgift)

Biljetter kan endast köpas och bokas genom Ticnet
KÖP BILJETTER HÄR!

Klicka för större bild
Fotograf: Frida Sjögren


Dixietalks

4/12, klockan 19:00

Skönsvängande swing o dixieland med Benny Lawins sextett, DIXIETALKS!
Brasan och bandet sprakar i decemberkvällen.
Kvällens gäst vid flygeln: Tompa Lindblom
Entré: 150:- löses vid dörren
Sedvanligt fika 20:-.Konstslingan 2011

15/10 - 16/10, klockan 11:00-17:00

Lotta Lindblom ställer ut i Åsby kulturhus.
Sopplunch med hembakt bröd. Kaffe o kaka.
Musik mellan 13-14


Tzeitel trio

9/10, klockan 19:00

Fartfylld kletzmer o skira visor!

Anna Cochran, violin
Christopher Andersson Bång, kontrabas o sång
Sara Fridholm, dragspel o sång

Prova på att spela kletzmer!
Workshop 13.00-16.00. Pris 250;- inklusive fika o konsert 19.00.
Enbart konsert: 150:-

www.myspace.com/tzeiteltrio

www.tzeitel.se/

Klicka för större bild
Tzeitel Trio


SwingSlingBrass

20/8, klockan 19:00

SwingSlingBrass - Svängig, virtuos norsksvensk brass septett.
Berg- o dalbana, sentimentalt, burleskt, högt o lågt, improviserat o noterat.
Upptäcktsfärd med brassmusiken!!!

Entré 150:-

Boka biljetter: 070-687 56 89

Läs mera, lyssna: www.swingslingbrass.com

Trumpeter: Lars Almkvist, Eirik Bernhard Steinsvik, Elias Svanberg
Horn: Johan Ahlin
Trombon: Geir Anfinsen
Bastrombon: Anders Wiborg
Tuba: Per Sjöberg

Klicka för större bild
Swing Sling Brass


Jazzkonsert med Rigmor & Christina Gustafsson

23/6, klockan 19:00

Åsby kulturhus bjuder på högklassig jazz med Rigmor och Christina Gustafsson sång, Mathias Algotsson piano och Fredrik Jonsson kontrabas.

http://www.rigmorgustafsson.com

http://www.christinagustafsson.com


Pris 200:- säljs i entrénFörköp/Bokning 070-687 56 89

Recension i NA 25/6 2011 klicka HÄR!


Klicka för större bild
Rigmor & Christina Gustafsson


Tant Blomma av Kristina Lugn

3/5, klockan 19:30

Turnéstart med Länsteaterns uppsättning av Kristina Lugns pjäs Tant Blomma med Anders Hambréus och Niclas Ekholm. Biljetter vid dörren 150:-

Klicka för större bild
Affisch


Gladjazzcafé med DIXIETALKS!!

20/12, klockan 17:00

Glögg, pepparkakor o stockvedsbrasa.
Gung o sväng med Benny Lawin o hans DIXIETALKS!
Gäster: Elisabeth Vallhagen sjunger godingar ur jazzrepertoiren. Och fransk chanson!
Vid flygel och dragspel: Tom Lindblom
Entré: 100:- Stud:50:-


Jingleswing Henrik Nordén Quartet

15/11, klockan 19:00

TV-signaturer i jazztappning med Henrik Nordén Quartet.

Henrik Nordén, saxofon, träblås
Peter Nygren, piano
Stefan Bäcklund, kontrabas
Anders Nordberg, trummor

Gott sväng o fullt ös med alla välkända TV jinglar!

Entré: 100:-
Stud: 50:-Klicka för större bild
Henrik Nordén


NEW TANGO ORQUESTA

5/11, klockan 19.00

Den 23 september släpps Vesper, New Tango Orquestas femte album. I över tio år har NTO utvecklat sin alldeles unika stil med element från modern kammarmusik, klassisk barock, nuevo tango, minimalism och improvisation. I våras släpptes liveplattan The Kiev Concert inspelad inför fullsatt salong under kristallkronorna i Oktoberpalatset i Kiev, en skiva som enligt kritiker.se hittills fått den bästa samlade kritiken av alla skivor 2009. Vesper blir bandets första studioskiva på över fem år.

NTO har, genom år av turnerande, mutat in sin alldeles egna självklara plats på den internationella musikscenen. Publiken har slutit upp på konserthusturneer i Kina, rockklubbar i Moskva, tangoklubbar i Buenos Aires, jazzklubbar i Istanbul och åtskilliga festivaler här hemma i Norden och i Europa. Under hösten ges följande konserter i Sverige och Tyskland: 26/9 - Göteborg, 27/9 - Båstad, 29/9 - Kristianstad, 1/10 - Lübeck, 2/10 - Borken, 3/10 - Potsdam, 4/10 - Ibbenbüren, 5/10 - Oldenburg, 9/10 Härnösand, 10/10 - Linköping, 3/11 - Gnesta, 4/11 - Stockholm, 5/11 - Åsby.

Johanna Dahl - cello
Peter Gran - elgitarr
Thomas Gustavsson - piano
Josef Kallerdahl - kontrabas
Livet Nord - violin
Per Störby - bandoneon

Entré 140:-
Student, Pensionär 80:-

Läs mer om NEW TANGO ORQUESTA och lyssna på deras musik på www.nto.nu

NEW TANGO ORQUESTA spelade i TV4 Nyhetsmorgon, se klippet HÄR!Popöga/A Nordic Music Guide Intervjuar Livet Nord inför konserten!Klicka för större bild
NEW TANGO ORQUESTA


Tzeitel Trio.

28/10, klockan 19.00


Fartfylld kletzmermusik och skira visor!
Medlemmarna träffades under studietiden på musikhögskolan i Göteborg. Det gemensamma intresset för folkmusik förde dem samman o Tzeitel bildades.

Anna Cochrane, violin
Sara Fridholm, dragspel o sång
Christopher Andersson Bång, kontrabas

Lyssna och läs mer om bandet på www.myspace.com/tzeiteltrio

Entré 150:-

Biljettbokning: 070-687 56 89

Klicka för större bild
Tzeitel Trio


Konstslingan via Åsby Kulturhus

17/10 - 18/10, klockan 11.00-17.00

Välkomna till Åsby Kulturhus i samband med den nya konsthändelsen KONSTSLINGAN 2009, som sträcker sig från Örebro-Kumla-Östernärke.
KONSTALMENACKA 2010 ges ut i samband med Konstslingan och finns till försäljning under helgen.
Vi erbjuder en lättare lunch bestående av soppa, hembakat bröd och kaffe med kaka.

Mer information hittar du på hemsidan www.konstslingan.se

Ladda ner foldern över hela konstslingan (PDF-fil) Klicka HÄR!

Klicka för större bild
Karta


Länsteatern på turné ger I Skuggan av San Siro

6/10, klockan 19.00

Nu gästas vi återigen av Länsteatern, som spelar I skuggan av San Siro.

Örebrokillen Martin Bengtssons pojkdröm gick i uppfyllelse när han 17 år gammal fick ett proffskontrakt med den italienska fotbollsklubben Inter. Nio månader senare vaknar han upp på ett sjukhus i Milano efter att ha försökt ta sitt liv. I skuggan av San Siro är hans berättelse - från proffsdröm till mardröm.

I skuggan av San Siro är en skildring inifrån fotbollsvärlden. En ärlig och nära berättelse om vad som händer när man krossas av sina drömmar och hur man hittar tillbaka till livet.

Regissören Isabelle Moreau är skådespelare hos Länsteatern och har tidigare regisserat bland annat Alice Karlssons jul, Måndag är fiskbulledag och Lejonets unge.

Frilansskådespelaren Hans Christian Thulin kunde man sommaren 2005 se i SVT:s barnprogram Sommarlov. Han har även medverkat i flera filmer, bl a Mannen som log, Manana och den kommande Flickan som lekte med elden. Under våren har han gästspelat i föreställningen Grabbarna mittemot hos Smålands Musik och Teater.

Mer info www.lansteatern.se

Biljetter bokas på 070-687 56 89

Klicka för större bild
Affisch


Asiatisk afton

18/9, klockan 18.00

Snabba beslut!

Asiatisk afton i Åsby kulturhus fredag 18 september 18.00..

Kinesisk sång o musik, och 4-rätters middag från det malaysiska köket.

Mrs Wei Yang framför sånger ur den kinesiska sångtraditionen.
Vid flygeln, pianisten Chenfei Yang.

Kvällens kock, Frederick Boudville har sina rötter i Malaysia.
Han bjuder på:
Hot-curry kryddade indiska tigerräkor
Kinesisk honungsmarinerad fläskkarré
Malaysisk biff ”rindang”
Malaysiska grillspett ”chicken satai”
Ris, indisk sallad, grönt te, mineralvatten, lättöl.

Assisterar i köket gör svenska kockarna Helena Olsson och Joakim Irmrot.

Brasan sprakar i septemberskymningen!

Pris för andlig och lekamlig spis: 180:-

Svar om deltagande senast tisdag 15 september.

Hans Olsson tel. 019-29 48 84, 070-508 06 08

Tom Lindblom tel. 019-44 61 12, 070- 687 56 89

Gunnar Källström och Fridens Liljer

9/9, klockan 20:00

Trubaduren Gunnar Källström o Fridens Liljer på turné genom landet, Prästens lilla kråkturné
Humor, glada visor!

Gunnar Källström, vocal, gitarr
Livet Nord, violin, kör
Markus Ahlberg, trombone , kör
Dan Viktor, gitarr, munspel, kör
Martin Olsson, sologitarr, kör
Johan Håkansson, trummor, kör
Martin Blomberg, trummor, kör
Clas Engvall, bas, kör

Lyssna på myspace.com/gunnarkallstrom

Klicka för större bild
Gunnar Källström & Fridens Liljer


Lucas Stark o Bruksorkestern

13/6, klockan 15:00

Vinnaren av Olrogpriset, sångaren o gitarristen Lucas Stark med Bruksorkestern gästar Åsby Kulturhus. Fullt ös! Skillingtryck, sjömansvisor.

Lucas Stark - sång o gitarr
Livet Nord - fiol
Leo Berger - dragspel tramporgel, elorgel o saxofon!!!
Sven Appel - kontrabas
Daniel Pettersson - trummor

Konsert klockan 16.00. Kom gärna 15.00 för picknick i trädgården. Är du musiker, tag med ditt instrument för buskspelning.

Buss 721 från Örebro Resecentrum kl 14.26 ankomst Stora Mellösa ca 15.05.
Ring 070 687 56 89 så hämtar vi upp dig! Åter till Örebro kl 19.50, restid ca en halvtimma.

För bilburna: Åk väg 207 till Stora Mellösa. Efter samhället, följ skyltar mot
Åsby kulturhus. Välkomna!

Entré 100:-
Ungdom/stud 60:-


www.bruksorkestern.se

Klicka för större bild
Bruksorkestern


trio JANEIRO

5/6, klockan 19.00

trio JANEIRO spelar brasilianskt-samba, bossa nova.
En unik ensemble med själfull sång, varm celloklang och gitarr – den brasilianska musikens hjärta.

Kristina Balstedt Tyrenius - sång, percussion
Åsa Lindström - cello, percussion
Hans Balstedt - gitarr

Lyssna och läs mer om bandet på www.myspace.com/triojaneiro

Entré 150:- (inkl. pausfika)
stud. 80:-


Biljettbokning: 070-687 56 89

Klicka för större bild
trio Janeiro


Magnus Nyström Trio

10/5, klockan 15:00

Jazzgitarristen Magnus Nyströms infallsrika musik kännetecknas ofta av värme och lekfull fyndighet med drag av pop, blues, visa och indisk konstmusik, allt i ett vidöppet trepartssamtal med gott om plats för var och en av de tre musikerna. Speciellt den indiska musiken är allt som oftast en språngbräda i Magnus kompositioner.
Trion deltog bl.a. vid Swedish Jazz Celebration 2008 samt 2009 och har även spelats flitigt i Sveriges Radio P2. På konserten får vi bland annat höra musik från plattan Good Habits.

Magnus Nyström - gitarr
Johannes Lundberg - bas
Per Anders Skytt - trummor

Lyssna och läs mer om bandet på www.myspace.com/magnusnystromtrio

Entré 150:- (inkl. pausfika)
Studerande 80:-


Biljettbokning: 070-687 56 89

Klicka för större bild
Magnus Nyström Trio


Solokonsert med Erik Harrström

26/4, klockan 15:00

Två händer och en flygel
Erik Harrström tar med er på en musikalisk resa genom olika genre
och stilar på sitt eget speciella sätt.
Alltifrån känslosamma ballader till svängig jazz.

Entré 100:- (inkl. pausfika)
Studerande 60:-

Biljettbokning 070-687 56 89


Fredrik Norén Band

17/4, klockan 19:00

Fredrik Norén har sedan 18 års ålder spelat med så gott som samtliga svenska jazzmusiker - Lars Gullin, Rolf Ericson, Bengt Hallberg, Lars Färnlöf, Bernt Rosengren m fl, samt med många amerikanska jazzsolister, bl a Dexter Gordon, Ben Webster, Jimmy Heath och Nicholas Payton. 1978 bildades FNB, Fredrik Norén Band, och har sedan dess tillhört toppskiktet inom svensk jazz. 1980, (Orkester Journalens och Rikskonserters omröstning ”Jazz i Sverige”) och 1995, (Jazz-radions omröstning bland landets jazzkritiker) valdes FNB till ”Årets svenska jazzgrupp”!
Fredrik har en sällsynt förmåga att knyta nya intressanta jazzmusiker till sin grupp. Detta sätter sin prägel på musiken som blir vital, nyfiken och spännande. FNB har även framträtt och turnerat med de amerikanska jazzsolisterna Jimmy Heath, Craig Handy, Ron Blake och Nicholas Payton.
I Maj 2006 mottagare av Västerås stads Jazzpris till minne av trumpetaren och kompositören Lars Färnlöf och i Juli 2006 mottagare av Lars Gullin-priset instiftat av Lars Gullin Sällskapet, Kultur- och fritidsnämnden på Gotland samt jazztidningen Orkester Journalen.

Fredrik Norén, trummor
Niklas Wennström, bas
Erik Lindeborg, piano
Magnus Dölerud, saxofon
Niklas Barnö, trumpet

För mer information om Fredrik Norén Band, besök: myspace.com/fredriknorenband samt www.mirrors.nu

Entré 150:- (inkl. pausfika)
Studerande 80:-Biljettbokning: 070-687 56 89

Klicka för större bild
Lindeborg, Wennström, Norén, Barnö, Dölerud


Trio con fuse

15/3, klockan 15:00

En trumpet, en flygel, tre tomma dukar, en publik.
Samskap. I gott samskap.
Konstnärlig befruktning.
Mellan människor, mellan ljud o bild.
Impulserna studsar i rummet, tar form.
Hörbara från trumpeten o flygeln.
Synbara på de tre dukarna.
Välkomna!

Rolf Ekström, trumpet
Peter Nygren, piano
Björn Ring, pensel

Entré 50:- (inkl pausfika)

Biljettbokning: 070-687 56 89

Klicka för större bild
Trio con fuse


Jazzkonsert MUSICMUSICMUSIC

5/3, klockan 19.30

Jazzkonsert med den unga o spännande trion från Göteborg.

Fabian Kallerdahl, piano
Josef Kallerdahl, bas
Michael Edlund, trummor

På sin marsturné spelar man i Göteborg, Jönköping, Linköping, Växjö, Glasgow o Edinburgh. Och Åsby!

Gå gärna in på bandets hemsida www.musicmusicmusic.se eller www.myspace.com/theswedishjazztrio och lyssna på smakprov av deras musik.


Entré

150:- Vuxna
80:- Ungdom/Studerande

Vill du vara säker på att få en plats: Ring 070-687 56 89

Recension i NA 7/3 2009 Klicka här!

Klicka för större bild
MusicMusicMusic


Jazzkonsert: Open Trio

11/1, klockan 15:00

Vi är glada att starta jazzåret i Åsby Kulturhus med ung, harmonisk, spännade jazz.

Open Trio från Stockholm består av:

Joakim Simonsson, piano,
Pär-Ola Landin,kontrabas och
Daniel Olsson, trummor.

Smakprov på deras musik hittar du på: www.myspace.com/opentrioswe

Entré: 150:-

Ungdom o studerande: 80:-

Vill du vara säker på att få en plats: Ring 070 687 56 89

Recension från NA dagen efter konserten i Åsby Kulturhus.

Klicka för större bild
Open Trio


Glad-Jazz-Café

14/12, klockan 17:00

Glad-Jazz-Café med glögg, pepparkakor och stockvedsbrasa

DIXIE TALKS

Kalle Ohlson, klarinett
Pelle Andersson,trumpet
Benny Lawin, sopransax,trombon,sång
Örjan Friberg, trummor
Micke Hagberg, kontrabas
BG Augustini, banjo, sång

tillsammans med Tom Lindblom vid flygeln


Jazzkonsert Lars Ekman Quartet

28/11, klockan 19:30

Då var det dax igen för god jazz i Åsby kulturhus.
Vi gästas denna gång av Lars Ekmans Quartet från Stockholm, på releaseturné för sin debutskiva Introducing Lars Ekman.

Lars Ekman, bas
Daniel Tilling, piano
Daniel Fredriksson, trummor
Björn Cedergren, sax

Smakprov på deras musik (från den alldeles färska CD:n) bilder och info om bandet hittar du på www.myspace.com/larsekman

Inträde 150:-

Biljettbokning: 070-687 56 89


Varmt välkomna till en skön jazzkväll i novembermörkret!
Tom o Lotta Lindblom

PS: Brasan flammar i den öppna spisen!

Recension i NA 30/11 2008 Klicka här!

Klicka för större bild
CD


liten Jazzfestival

5/10, klockan 17:00

Liten Jazzfestival i Åsby Kulturhus!
Två spännande band spelar varsitt set.

Entré 150:-

Biljettbokning: 070-687 56 89


Jeanette Lindström / Jonas Östholm Duo

“En gammal själ i en ung sångerskas kropp.” Har visst Quincy Jones myntat då han först hörde Jeanette Lindström. Jeanette är idag en av Sveriges mest etablerade sångerskor. Hon har lett egna band och varit gästsolist med storband och symfoniorkester. Hon har turnerat flitigt både hemma i Sverige och runt om i världen med flertalet skivor utgivna i eget namn. Här kan du få den unika chansen att höra henne i denna intima miljö på duo tillsammans med pianisten Jonas Östholm. Se mer information på

jeanettelindstrom.com
myspace.com/jeanettelindstromMartin Sjöstedt / Kesivan Naidoo quartet

Kesivan Naidoo är en Sydafrikas mesta trumslagare och slagverkare. Under flera år av samarbeten med pianisten och basisten Martin Sjöstedt framförallt i Sydafrika får vi nu äntligen möjlighet att i Sverige avnjuta denna energiska och fantasifulla trumslagare. Här tillsammans med Martin Sjöstedt piano, Johan Hörlén altsax och Kenji Rabson bas. Detta är bandets första spelning och de drar sedan vidare på turné i Sverige. Mer information hittar du på martinsjostedt.com

Recension i NA 7/10 2008 Klicka här!

Klicka för större bild
Jeanette / Martin


Jazzkonsert Fredrik Nordström Blue

24/9, klockan 19:00

Fredrik Nordströms Blue gästar Åsby kulturhus!
Missa inte chansen att se och höra denna spännande konstellation!

Inträde: 150:-

Biljettbokning: 070-687 56 89

Lyssna och läs mer om bandet på:
www.myspace.com/fredriknordstrom


Fredrik Nordström – saxofon (f.1974) Uppväxt i Sandviken och boende i Stockholm sedan 1995. Har sedan skivdebuten 2000 med en slående kreativitet och produktivitet haft en mängd egna projekt; från trio med Palle Danielsson & Fredrik Rundqvist till elvamannabandet VIBB samt som tongivande medlem i Dog Out och SURD. BLUE är Fredriks sjunde album i eget namn. Han blev utsedd till 2002 års ”Jazz i Sverige”-artist och har framträtt med egna band och som medlem i andra grupper runt om i världen tillsammans med bl.a Mat Maneri, Gerald Cleaver, Tim Hagans, Björn Yttling och Lindha Kallerdahl.

Bobo Stenson – piano (f.1944) Förutom den egna trion och ett stort knippe plattor utgivna på ECM har Bobo spelat med ”alla”; från Börje Fredriksson och Sonny Rollins, via Jan Garbarek och Don Cherry till Charles Lloyd och Tomasz Stanko. Kort och gott – en levande legend.

Mattias Welin – kontrabas (f.1965) har efter många år i Stockholm återvänt till barndomsstaden Växjö. Flitigt förekommande i en mängd sammanhang; Yun Kan 5, Carin Lundin, Dog Out, Anders Widmark och Ingrid Jensen för att nämna några.

Jon Fält – trummor (f.1979) På senare år har Jons kreativa spel hörts med bl.a. Bobo Stenson trio, Yun Kan 5, The Stoner, Mattias Windemo och Lina Nyberg. Dessutom har Jon tilldelats Alice Babs Jazzstipendium!

”Det handlar om fyra högst personliga musiker. Individer som konsekvent söker egna obrutna marker, framåt, oavsett inbördes ålders avstånd, erfarenheter och utvecklingsfaser. Aldrig ointressant.”
Orkesterjournalen


Recension från NA dagen efter konserten i Åsby Kulturhus.

Klicka för större bild
Blue


Teater! Happy Hour

11/4, klockan 18:30

Länsteatern på turné!

En rik och mogen föreställning med stråk av vemod och skummande humor NA
Humoristisk och tänkvärd föreställning med svärta om en helt vanlig pub, dess ägare och gäster!

Av Jim Cartwright
Översättning Ragnar Strömberg
Regi Martin Lindberg
Scenografi Tommy Glans
Kostym Catherine Giacomini
Medverkande Veronica Björnstrand, Göran Thorell och Per Fritz.

Föreställningstid ca 2 tim inkl. paus.

Soppteater. Soppa serveras 18.30. Föreställningen börjar 19.00.
Biljettpris: 160:- inkl. soppa.
Biljettbokning: 019-18 78 37, 070-593 84 45

Mer info på www.lansteatern.se
Klicka för större bild
Affisch


Teater! MEDEA

20/2, klockan 18.30

Länsteatern på turné!
Maja Runeberg sätter upp MEDEA.
Soppteater. Soppa serveras 18.30. Föreställningen börjar 19.00.
Biljettpris: 160:- inkl. soppa.
Biljettbokning: 019-18 78 37, 070-593 84 45
Mer info på www.lansteatern.se

Klicka för större bild
Affisch


Teater! MEDAN DU ANDAS

30/10

Länsteatern på turné!

MEDAN DU ANDAS
Av Vanja Isacson
Regi Hilmar Jónsson
Scenografi & kostym Tommy Glans
Medverkande Hanna Lekander, Tito Pencheff, Maria Salah
Föreställningens längd
ca 1 tim 15 min

Biljettpris 120:-

Mer info finns på www.lansteatern.se

Klicka för större bild
Foto: Magnus Westerborn


Försommarkväll med Circus Frax

20/5, klockan 17:00

Efter förra årets uppskattade konsert, återvänder nu Cirkus Frax till Åsby Kulturhus!

Cirkus Frax består av:

Petter FraX - Sång & dragspel
Jonatan B FraX - Bas
Johan Kekki FraX - Trummor & percussion
Mattis von FraX - Gitarr & mandolin
Dr. S FraX - Ventilbasun
Evert FraX - Klarinett, basklarinett och tvärflöjt
Frank FraX - Trombon
Torkel FraX - Trumpet

För mer info om bandet, besök gärna deras hemsida www.cirkusfrax.com

Klicka för större bild
Affisch


Teater! Alla snygga heter micke

14/3, klockan 19:00Länsteatern på turné!
Alla snygga heter Micke av Staffan Ekegren, regi: Gunilla Orvelius
Sång o kompositioner: Maria Johansson. Dragspel:Tom Lindblom
En musikalisk föreställning om längtan efter kärlek,passion,gemenskap.
Bitterljuv smärta i sökandet efter den rätte.
- - - - -

Biljettpris 100:-

Slutsålt!

Klicka för större bild
Affisch


Jazzkonsert & Liveinspelning

12/11, klockan 14:00

Miriam Aïda med bandet Planet Jazz gästar Åsby Kulturhus.
Under ledning av Martin Sjöstedt, kanske mest igenkänd vid kontrabasen, leder istället denna konstellation bakom pianot. Konserten blir samtidigt Live-inspelad för ev framtida skivutgåva.


Miriam Aïda - Sång

Planet Jazz:
Fredrik Kronkvist - alto
Karl Olandersson - trumpet
Mattias Carlsson - tenor
Martin Sjöstedt - piano
Kenji Rabson - bas
Sebastian Voegler- trummorInträde 150:-Missa inte chansen att se detta spännande band!

Vägbeskrivning och karta hittar du HÄR!

Klicka för större bild
Affisch


Konsert, Cirkus Frax

29/4, klockan 19:00

Konsert med Cirkus Frax, idel överasskningar, ingen går säker. Progresiv rock när den är som starkast! Ett jävla drag utlovas!

Petter FraX - Sång & dragspel
Jonatan B FraX - Bas
Johan Kekki FraX - Trummor & percussion
Mattis von FraX - Gitarr & mandolin
Dr. S FraX - Ventilbasun
Evert FraX - Klarinett, basklarinett och tvärflöjt
Frank FraX - Trombon
Torkel FraX - Trumpet

Entré 50kr (inkl. fika) Välkommen!

Klicka för större bild
Cirkus Frax


Jazzkonsert

15/9, klockan 19:30

Jazzkonsert i Åsby Kulturhus, Håkan Broström kvartett

Håkan Broström - saxofon
Jacob Karlzon - piano
Palle Danielsson - kontrabas
Bengt Stark - trummor

Nybildad konstellation framför orginalmusik av Håkan Broström.

Inträde 150:-
Konserten börjar 19:30
Välkommen!

Klicka för större bild
Håkan Broström


Konstutställning

9/5 - 23/5, klockan 12.00-15.00

Magdalena Eriksson ställer ut måleri och teckningar.
Vi har öppet lördagar och söndagar mellan 12.00 och 15.00
Öppet vardagar efter överenskommelse.
Läs gärna recension av Stefan Nilsson i Nerikes Allehanda (15/5).

Vägbeskrivning och karta hittar du här!

Klicka för större bild
Vernissagekort


Vernissage

6/12, klockan 12.00-17.00

Emma Hartman, Moa Krestesen och Christina Tivemark visar måleri och skulptur.
Öppet även söndag den 7 dec samt nästkommande lördag-söndag 13-14 december
12.00-17.00

Klicka för större bildJazzkonsert/Utställning

14/9, klockan 15.00

Söndagen den 14:e september

Konsert med Gösta Rundqvist piano, Palle Danielsson bas, Fredrik Rundqvist trummor.

Johan Ledung ställer ut målningar och Ulf Lernhammar teckningar. Utställningen hänger 14-21 september men är inte bemannad hela tiden. Vill ni komma någon annan dag än söndagen den 14:e så ring!
Konserten börjar 15:00

Recension i NA 16/9 2003 Klicka här!

Klicka för större bild
Gösta Rundqvist

 
Kommande evenemang

4/8 - 19/8
I DET BLÅTidigare evenemang

© Åsby Kulturhus 2018